پروژه فیبر نوری وزارت ارتباطت به کجا رسید؟



جدیدترین اخبار منتشرشده توسط وزارت ارتباطات از پیگیری‌های این وزارتخانه برای توسعه پروژه فیبر نوری گزارش می‌دهد. طبق گزارش روابط عمومی این وزارتخانه، در ادامه برنامه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته (هفتم آذرماه) در دیدار وزیر ارتباطات با استاندار فارس بر ضرورت توسعه پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها تأکید شده و زارع‌پور از محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس، خواست پروژه فیبر نوری منازل را در اولویت برنامه‌های این استان قرار دهد.

وزیر ارتباطات پروژه فیبر نوری را بستر رشد کشور دانسته و اعلام کرد: «منابع اجرای این پروژه تأمین شده است و تمام ظرفیت‌های موجود را برای اجرای این پروژه به کار گرفته‌ایم.» او همچنین با اشاره به مصوبه دولت برای همکاری دستگاه‌های مختلف و نهادهای عمومی در این طرح، همکاری شهرداری‌ها و فرمانداری‌های سراسر کشور برای اجرای این پروژه را مهم و ضروری خواند.

به همین دلیل، وزیر ارتباطات از استاندار استان فارس درخواست کرد تمام ظرفیت‌های دستگاه‌های استانی را برای این پروژه ملی و راهبردی به کار بگیرد و افزود: «باید به این پروژه در استان ها به‌عنوان یک پروژه ملی و زیرساختی پرداخته شود و از نگاه اقتصادی صرف به آن پرهیز شود.»

با توجه به اشاره استاندار فارس به آمار بالای عشایر این استان که در مسیر تردد خود با مشکلات ارتباطی روبه‌رو هستند، وزیر ارتباطات اعلام کرد «بعد از اجرای پروژه‌های توسعه ارتباطات در روستاها امیدواریم بتوانیم ارتباطات نقاط گردشگری و عشایری را نیز در برنامه قرار دهیم.»

عیسی زارع‌پور همچنین در دیدار با نمایندگان شهرهای مختلف کشور گزارش‌هایی درباره پیشرفت پروژه فیبر نوری در کشور ارائه کرد. او در دیدار با محمد علیپور نماینده مردم ماکو، پلدشت، چالدران و شوط، حسین گودرزی نماینده مردم درود و ازنا و سارا فلاحی نماینده مردم ایلام، مهران، ایوان، شیروان، چرداول و ملکشاهی در خصوص توسعه پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها آمارهایی را ارائه کرد. به گفته وزیر، تاکنون ۱۰ شرکت و اپراتور برای اجرای این طرح ملی پای کار آمده‌اند و کار در ۶۵ شهر در ۱۰ استان آغاز شده است و امیدوارم که تا دهه فجر سال جاری، در سراسر کشور آغاز شود.

او درباره توسعه ارتباطات در روستاها نیز توضیحاتی را به نمایندگان مجلس ارائه کرده و گفت: «در برخی از استان‌ها و مناطق به دلیل کوهستانی و صعب‌العبور بودن مناطق، مشکلاتی وجود دارد اما تلاش می‌کنیم براساس برنامه‌ریزی انجام‌شده ارتباطات روستاها تأمین شود.» همچنین، در این دیدار نمایندگان مجلس نیز با اشاره به مشکلات ارتباطات در روستاها و شهرها نکاتی را درباره وضعیت فیبرکشی برخی مسیرها و لزوم تقویت زیرساخت‌های ارتباطی مطرح کردند.

اضافه شدن ۷۲۰ گیگ به ظرفیت اینترنت کشور

امیر لاجوردی، مدیرعامل شرکت زیرساخت، نیز روز گذشته از دستیابی به توان تعمیر فیبرهای دریایی خبر داده است. براساس گزارش روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، یک شرکت ایرانی موفق شده کابل‌های فیبر نوری دارای برق در بستر خلیج فارس را، که اوایل سال جاری آسیب دیده بود، تعمیر کند.

این آسیب منجر به اختلال و کاهش ظرفیت ارتباطات بین‌الملل در کشور شده بود که توسط یک شرکت ایرانی و با حمایت وزارت ارتباطات ابتدا مکان‌یابی شده و سپس، بخش آسیب‌دیده آن که چهار کیلومتر طول داشت ترمیم شد.

امیر لاجوردی با اشاره به این اقدام اعلام کرد درنتیجه این ترمیم عملا ۷۲۰ گیگ به ظرفیت اینترنت کشور اضافه شده است و در ادامه تصریح کرد: «از داخل این فیبر ولتاژ عبور می‌کند و برای تعمیر آن باید ابتدا نقطه آسیب دیده شناسایی شود که ۴ نقطه به همین منظور شناسایی شد و کابل در کف دریا ازطریق ربات، برش خورد و به بالا کشیده شد و ازطریق دستگاه‌های خاص، تخلیه بار الکتریکی انجام شد تا عمل تعمیر انجام شود.»

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به صرفه اقتصادی این اقدام، گفت: «این فناوری که در حوزه کابل‌کشی و تعمیر انجام شد، سالانه ۲۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور خواهد داشت و می‌توانیم به کشورهای منطقه هم خدمت دهیم که به نوعی درآمدزایی برای کشور خواهد داشت.»

۲۲۷۲۲۷



Source link

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *