تلکام از تقویم نمایشگاهی حذف شد



در حالی که از هفته گذشته شنیده‌های ضد و نقیضی درباره برگزاری بیست و سومین دوره نمایشگاه بین المللی تلکام وجود به گوش می‌رسید، تلکام ۱۴۰۱ از تقویم نمایشگاه بین‌المللی تهران حذف شد.

نمایشگاه بین المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و راه حل‌های نو آورانه موسوم به «تلکام» هر سال با حضور فعالین صنعت مخابرات و ارتباطات برگزار می‌شود. با توجه به شرایط اخیر کشور، رکود و مشکلات مالی شرکت‌های این حوزه، پیش‌بینی‌هایی درباره عدم استقبال از برگزاری این نمایشگاه مطرح شده بود.

حال برگزاری این نمایشگاه که قرار بود ۱۹ تا ۲۲ دی ماه سال جاری باشد، به نظر می‌رسد لغو شده چرا که از تقویم نمایشگاه بین‌المللی تهران خارج شده است.

پیگیری‌ها حکایت از این داشت که شرکت پالار سامانه، مجری برگزاری ایران تلکام ۱۴۰۱ تا هفته گذشته به دنبال حضور شرکت‌ها و برگزاری رویداد بود، اما حال این نمایشگاه لغو شده است.

«فرامرز رستگار» دبیر سندیکای صنعت مخابرات اظهار داشت هنوز خبری رسمی درباره لغو این نمایشگاه اعلام نشده است: «چیزی در این رابطه به ما منعکس نشده چون متقاضی برگزاری آن نبودیم. از اثرگذاری‌اش نیز استقبال نکردیم و برگزاری یا عدم برگزاری آن برای ما تأثیری ندارد. البته من هم شنیده‌ام که ظاهرا استقبال از این نمایشگاه نشده و از جدول نمایشگاه‌های تهران حذف شده است. شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران باید هر چه زودتر سالن‌های خود را تعیین تکلیف کند و اگر استقبال از یک نمایشگاه به حد معمول نرسد، خودشان آن را لغو می‌کنند. پیمانکار تلکام نیز طی یک ماه گذشته تلاش کرده تا شرکت‌ها برای این نمایشگاه ثبت‌نام کنند، اما به نظر می‌رسد استقبال خوبی نشده است.»

«نمایشگاه تلکام کارکرد خود را از دست داده است»

وی کارکرد اصلی نمایشگاه را نمایش توانمندی شرکت‌ها و ثبت تقاضای مشتریان دانست و اعتقاد دارد نمایشگاه تلکام صرفه برای فعالین این حوزه ندارد: «مطالبات شرکت‌ها پرداخت نمی‌شود و آن‌ها از توانایی مالی خوبی برخوردار نیستند. البته آن‌ها در بخش تحقیق و توسعه کارهای خوبی انجام داده‌اند و خوب است که این‌ها را نمایش دهند، اما در نمایشگاهی که سر تا پای آن هزینه است، نمی‌توان به خوبی این دستاوردها را ارائه کرد و توقع خروجی نیز داشت. در همین زمینه کنفرانس ظرفیت‌ها برگزار شده و آن فضای مناسبی برای نمایش پتانسیل و ظرفیت شرکت‌ها است.»

رستگار در پاسخ به سؤال که با لغو نمایشگاه، برگزاری آنلاین می‌تواند سودمند باشد، گفت: «اینکه نشان داده شود در این شرایط رکود، صنعت همچنان کار خود را ادامه می‌دهد، اتفاق خوبی است، اما چنین چیزی برای یک نمایشگاه بازرگانی با توجه به سنگین بودن هزینه‌های اجاره و غرفه‌سازی منطقی نیست.»

به اعتقاد او نمایشگاه‌هایی از جنس نوآوری، فناوری و دستاوردها می‌تواند با هزینه‌ای اندک، به نمایش دستاوردهای شرکت‌ها کمک کند.

گفتنی است چندی پیش «فریبرز نژاد دادگر»، دبیر و عضو هیئت‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران با گلایه از وضعیت برگزاری ایران تلکام، به عدم تمایل کسب‌وکارها به حضور در آن اشاره کرده بود.

به اعتقاد وی چند دوره گذشته نمایشگاه بین‌المللی تلکام در شأن صنعت مخابرات کشور نبوده است: «این نمایشگاه به‌جای اینکه دستاوردهایی را برای شرکت‌های حاضر داشته باشد، باعث تأسف و ناراحتی از سوی شرکت‌های حاضر بوده است. در شرایط حاکم بر کشور و رکود کسب‌وکارها، اگر دولت و حاکمیت نتوانند در اجرا و سیاست‌گذاری‌های حاکم بر نمایشگاه‌ها تحولی ایجاد کنند یا تسهیلاتی را در شرایط رکود و فقر اقتصادی فراگیر فراهم نسازند، با بی‌اعتمادی به حضور در چنین نمایشگاه‌هایی روبه‌رو خواهیم بود و این‌گونه نمایشگاه‌ها جایگاه واقعی خود را از دست خواهند داد.»

لازم به ذکر است ایران تلکام یکی از نمایشگاه‌های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است که از سال ۱۳۷۹ با هدف تعامل با بازیگران حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور و با محصولات متنوع و ارائه سرویس‌های مختلف برگزار شده با این حال در سال‌های اخیر از اقبال کمتری برخوردار بود. همچنین در چند سال گذشته بارها بحث ادغام الکامپ و تلکام مطرح شده بود که به نتیجه‌ای نیز نرسید.

گفتنی است نمایشگاه الکامپ نیز که پس از یک سال تأخیر قرار بود آبان ماه امسال برگزار شود، با توجه به وضعیت فعلی کشور، تا اطلاع ثانوی لغو شده است.

۵۸۵۸

۵۸۵۸



Source link

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *