اتحادیه اروپا: اپلیکیشن جام‌جهانی قطر، یک بدافزار خطرناک است!


مهمانان قطر که از سراسر دنیا برای تماشای بازی‌های پرشور جام جهانی ۲۰۲۲ به این کشور می‌آیند، اپلیکیشن رسمی جام جهانی تحت عنوان Hayya و همچنین اپلیکیشن دیگری با نام Ehteraz برای مسائل بهداشتی را پیش روی خود دارند. با این حال، مراجع اروپایی حوزه حفاظت از داده از نقص حریم خصوصی در این اپلیکیشن‌ها خبر داده‌اند و از مردم خواسته‌اند که برای امنیت اطلاعات شخصی خود آن‌ها را دانلود نکنند.

اپلیکیشن های جام جهانی قطر ۲۰۲۲ دقیقاً چه تهدیدی برای کاربران دارند؟

کارشناسان هر دو برنامه مختص به جام جهانی قطر ۲۰۲۲ را در دسته «جاسوس‌افزارها» قرار داده‌اند و علت این است که دسترسی گسترده‌ای به اطلاعات شخصی کاربران و امکان خواندن، حذف، تغییر محتوا و حتی برقراری مستقیم تماس را برای دولت قطر فراهم می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

بنا به گفته سرپرست حفاظت از داده‌های آلمان طی بیانیه‌ای، داده‌های جمع‌آوری شده نشان می‌دهند که این دو برنامه در زمینه دسترسی به اطلاعات شخصی پا را فراتر از آنچه مشخص کرده‌اند می‌گذارند. به عنوان مثال، یکی از برنامه‌ها حتی برقراری تماس و شماره مورد استفاده را ذخیره می‌کند. برنامه دیگر هم به صورت فعال مانع قرارگیری گوشی در حالت Sleep می‌شود. ضمن اینکه داده‌های برنامه‌ها فقط روی دستگاه کاربر باقی نمی‌ماند و به یک سرور مرکز انتقال داده می‌شود.

اتحادیه اروپا: اپلیکیشن جام‌جهانی قطر ۲۰۲۲ ، یک بدافزار خطرناک است!

توصیه مسئولان آلمانی این است که اگر کاربران چاره‌ای جز نصب اپلیکیشن های جام جهانی قطر ۲۰۲۲ ندارند، آن‌ها روی گوشی دیگری به غیر از گوشی اصلی خود نصب کنند. سازمان‌های حفاظت از داده در نروژ و فرانسه هم توصیه‌هایی مشابه را به کاربران کرده‌اند. سازمان مربوطه در نوروژ حتی این احتمال را مطرح کرده است که دولت قطر از طریق این اپلیکیشن ها مشغول رصد مسافران جام جهانی قطر ۲۰۲۲ باشد؛ البته این چندان جای تعجبی ندارد، از آنجا که گزارشی جدید حاکی از نظارت گسترده قطر روی مردم با استفاده از چندین هزار دوربین است.

سازمان مربوطه فرانسوی هم از کاربران تقاضا می‌کند که به طور جدی به عکس‌ها و ویدیوهای خصوصی خود توجه داشته باشند و برنامه را دقیقاً قبل از خروج از فرانسه نصب و بلافاصله بعد از بازگشت به این کشور حذف کنند. دولت فرانسه هم هرچند رابطه دوستانه‌ای با قطر دارد، ولی از طریق وزیر دیجیتال خود ژان نوئل باروت رسماً اعلام کرده است که قطر حقوق کاربران در زمینه امنیت اطلاعاتشان را به رسمیت نمی‌شناسد.

۵۸۵۸



Source link

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *