شرکت ایتالیایی «Capable» لباسهای بافتنی پنبهای را ارائه داده است که از نظر بصری گیجکننده و بسیار گرانقیمت هستند. این لباسها به گونهای طراحی شدهاند که سیستمهای تشخیص چهره هوش مصنوعی را فریب میدهند؛ به طوری که سیستمهای یادگیری ماشینی فکر میکنند کسی که لباس را پوشیده یک حیوان است، نه یک انسان.
دلایل زیادی برای این موضوع وجود دارد که چرا افراد مایل نیستند توسط فناوری تشخیص چهره گسترده ردیابی شوند. تصور بیشتر مردم این است که اکنون دولتها در سراسر جهان به سیستمهایی دسترسی دارند که میتوانند آنها را به سادگی با استفاده از فیلم دوربینهای نظارتی شناسایی کنند و مشخصات آنها را بدانند. حتی در کشورهایی که دولتها سوگند یاد کردهاند از تشخیص چهره برای چنین منظوری استفاده نخواهند کرد، این فناوری به اندازهای در دسترس شرکتها است که میتوانند و از آن برای هدف قرار دادن مردم در تبلیغات استفاده کنند.
شما میتوانید بیشتر این ماشینها را با پوشیدن ماسک فریب دهید اما خانه مد Capable، راه حل خلاقانهای را ارائه کرده است که سیستمهای هوش مصنوعی را حتی با دیدن چهرهای که کاملا در معرض دید قرار دارد، فریب میدهد.
مجموعه «مانیفستو»(Manifesto) که به عنوان بخشی از پروژه دکتری «راشل دیدرو»(Rachele Didero)، یکی از بنیانگذاران این شرکت در «دانشگاه میلان»(UniMi) طراحی شده است، طیف گستردهای از الگوها را به کار میگیرد که برای انسانها عجیب و پر زرق و برق به نظر میرسند اما جزئیات و نشانههایی را در بر دارند که سیستمهای هوش مصنوعی را تحریک میکند تا کل بدن شما را به عنوان گورخر، سگ یا زرافه در نظر بگیرند، نه به عنوان یک انسان. این کار به سیستمهای هوش مصنوعی اجازه نمیدهد تا با تجزیه و تحلیل چهره، به دنبال یافتن یک همتا برای آن باشند.
دیدرو این طرحها را با استفاده از یک سیستم تشخیص اشیا موسوم به «یولو»(YOLO) تهیه کرده است. این سیستم مبتنی بر شبکه عصبی میتواند بلافاصله اشیا را طبقهبندی کند. دیدرو هنگام آموزش با استفاده از پایگاه داده عکسها، تشخیص چهره را آزمایش کرده است.
227227